De lesgever

Goeiedag,

Ik ben Jelle Symons maar in de capoeirawereld beter gekend als graduado Palitão.

In 2000 zette ik mijn eerste stappen in de capoeirawereld onder de tribune van Stade Leuven onder leiding van mestre Dendê.

Gebeten door sport en didactiek, behaalde ik het diploma Professionele bachelor in de L.O. in 2006. Nadien studeerde ik in 2009 af als Master in de L.O. en bewegingswetenschappen.

In 2009 ben ik gestart met het geven van lessen Capoeira aan kinderen. Sindsdien kent deze club een exponentiële groei in aantal leden. Tot op heden verzorg ik nog steeds deze lessen met evenveel plezier. Meer info hierover vind je op de website www.kindercapoeira.be.

Ik behaalde de graad van ‘graduado’ in 2012. Dit is het equivalent van ‘zwarte gordel’ in de Oosterse krijgskunsten.

Vandaag de dag train ik zelf nog onder mestre Dendê en verzorg de lessen bij zijn afwezigheid. Indien je interesse hebt om op wekelijkse basis te komen trainen, kijk zeker eens op www.capoeira.be of contacteer mij gewoon.

Ondertussen werkte ik reeds samen met verschillende scholen, jeugddiensten en andere instanties om leuke initiaties Capoeira aan te kunnen bieden.

Tot binnenkort!

 

 ‘A vida é um caminho longo onde você é mestre e aluno.
Algumas vezes você ensina e todos os dia você aprende.’

 (Het leven is een lange weg waarin je zowel leraar als leerling bent.
Soms  onderwijs je en elke dag leer je.)